Tyrkia Leiligheter As

Skriv ned navn og telefonnummer så ringer vi deg.

Det røde tårnet i Alanya

Det røde tårnet i Alanya

Alanya festning er definitivt den mest populære og besøkte attraksjonen i feriebyen. Til tross for at det kun er ruiner og en rik historie igjen fra middelalderfestningene til festningen, elsker besøkende turister og lokalbefolkningen dette stedet veldig mye. Herfra kan du nyte den vakreste utsikten over bypanoramaet, Middelhavet, den berømte Kleopatra-stranden og de massive Tauride-fjellene.

Alanya festning ligger på en steinete halvøy 250 meter høy. Stedet for festningen ble ikke valgt ved en tilfeldighet. Fra tre sider er den naturlig beskyttet av Middelhavet. Og selve fjellskråningene er så bratte og uinntagelige at en forsvarsstruktur bokstavelig talt spør her, hvor innbyggerne kunne føle seg trygge. Og slik ble det. De første festningsverkene her ble bygget i før-bysantinsk og førromersk tid.

Den nåværende festningen ble bygget på 1300-tallet, på en tid da disse territoriene var eid av Seljuks. Imidlertid gikk dette området veldig snart over i hendene på det osmanske riket. Hele historien til disse stedene i mange århundrer ser ut som konstante beslag og et maktskifte - det var bare ingen her! Og dette er ikke overraskende - klimaet, sjøveiene og mange andre faktorer gjorde dette stedet strategisk viktig for mange herskere.

I tillegg til den indre festningen inkluderer de militære strukturene på halvøya Bastionen (Ehmedek) på toppen, Det røde tårnet (det røde tårnet) ved foten av fjellet og verftet (Tersane).

Det er umulig å gå glipp av det røde tårnet – det er et symbol på byen, og står i alle guidebøker. Dette er en utrolig intrikat åttekantet struktur med komplekse indre passasjer, smutthullsvinduer og en stor gårdsplass. Tårnet ble bygget av en mester i sitt håndverk - arkitekten Khalepli Ebu Ali. Byggingen ble fullført i 1226.

Alanya-fjellet er bokstavelig talt strødd med interessante gjenstander fra forskjellige tidsepoker. Skjelettene til de eldste templene eksisterer her sammen med villaene til de osmanske rikingene på 1800-tallet. Hus, som klynger av svalereir, henger bokstavelig talt på fjellet. Nærmere toppen kan du finne en gammel mynte, en bysantinsk kirke, moskeer, bad og kjøpesentre. De færreste vet at Alanya-fjellet også ga ly til flere klostre i lang tid. En av dem er utilgjengelig selv for innbyggerne i fjellet - den ble bygget på toppen av en liten ås og bare munkene kjente veien dit. Uansett hvilket hjørne av fjellet du tar, får du utrolige fantastiske bilder her. Langs hele veien opp og nær inngangen til festningen er det mange restauranter. Og den mest fantastiske utsikten herfra ved solnedgang! Det er derfor, når du planlegger en tur til Alanya, sørg for å spare penger for å besøke en lokal attraksjon!